Hyppää pääsisältöön

Opintopolku

 

Mikä Opintopolku?

ViLLEn opintopolkuun kuuluu perusopetuksen luokille 1 – 9 suunnattu OPS2016-yhteensopiva matematiikan ja ohjelmoinnin sekä äidinkielen sähköinen oppimateriaali. Lisäksi esiopetuksen puolelle on tarjolla äidinkieltä ja matematiikkaa integroiva opintopolku. Opintopolun avulla opettaja muuntaa valmiita materiaaleja hyödyntäen yhden oppitunnin viikossa sähköiseksi, automaattista arviointia hyödyntäväksi oppitunniksi. Yhdellä oppitunnilla opiskelijat vastaavat vaivatta oppiaineesta riippuen jopa n. 150 – 200 tehtävään. Sähköinen oppimateriaali mukautuu opettajan käyttämän kirjasarjan mukaan ja tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet opetuksen eriyttämiseen sekä TVT-taitojen opetteluun.

Sähköinen opintopolku käyttää monipuolista oppimisanalytiikkaa antaakseen opettajalle parhaat mahdolliset työkalut arviointiin ja oppilaiden tukemiseen. ViLLE tunnistaa automaattisesti oppilaiden antamista vastauksista eri osa-alueisiin liittyvät oppimisvaikeudet ja tiedottaa niistä opettajaa viikoittain sähköpostitse. Lisäksi opettaja voi seurata oppimisen etenemistä reaaliajassa.

Opintopolku tukee oppilaan oppimista ja oppimisen itsearviointia. Motivoivat pelilliset tehtävät ja selkeät tavoitteet tekevät oppimisesta mielekästä, jolloin oppilaat ratkaisevat huomaamattaan enemmän tehtäviä kuin muilla oppiaineen tunneilla yhteensä. Tehtävät arvioidaan automaattisesti ja niistä tarjotaan oppijalle välitön palaute. Hyvät eriyttämisen mahdollisuudet ja adaptiiviset tehtävät mahdollistavat oppilaiden etenemisen kunkin osaamiselle sopivalla tasolla.

Matematiikan opintopolku on jo otettu menestyksekkäästi käyttöön yli 2000:lla ala- ja yläkoulun luokalla ympäri Suomea. Tutkimusten mukaan sähköisten tehtävien käyttö parantaa merkittävästi oppilaiden oppimistuloksia matematiikassa ja ohjelmoinnissa. Palaute oppilailta ja opettajilta on erittäin positiivista.